[FOTO] RockLive #13: održana konferencija za medije

Jučer je u koprivničkom Kampusu, pored prostora FUNK-a (Foruma udruga nezavisne kulture) održana konferencija za medije kojom je najavljen ovogodišnji RockLive. Trinaesti put po redu održati će se festival koji okuplja ljubitelje rock i alternativne glazbe. Prva izdanja održana su u Kampusu, a lokacija festivala bila je i Šoderica. Rocklive #13 najavili su Denis Košćak, predsjednik FUNK-a i Udruge RockLive, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice, Ksenija Ostriž, predstavnica kompanije Carlsberg, Doris Ravlić te članovi domaćih bendova – Tomislav Mihac Kovačic (Ogenj) te Ivan Grobenski (Grobenski).

Denis Košćak je u ime organizatora festivala najavio kako su ove godine okupili već svima poznati line-up sastavljen od glazbenih velikana: Zabranjeno pušenje, Partibrejkers, Kawasaki 3P, Pips, Chips & Videoclips te brojnih drugih odličnih izvođača: Antitodor, Savršeni marginalci, Ministranti, Đutko i Plodovi zemlje, Vojko V… Košćak je još napomenuo kako se konferencija za medije održava prvenstveno zbog iznimno velikog interesa za festival, prodaja karata je ove godine odlična, što znači da u Kampusu možemo očekivati brojne posjetitelje. Ove je godine osmišljen i dnevni program festivala: Sajam supkultura, kvizovi te mnoštvo sadržaja zbog kojih nikome neće biti dosadno ni preko dana, kada s pozornice ne odjekuju melodije i ritmovi.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknula je kako je Grad Koprivnica organizaciji festivala ove godine od pomoći i iz tehničkog aspekta, a raduje se činjenici da se festivalom nastavlja svojevrsna koprivnička rock tradicija. Od samih početaka festival sponzorira kompanija Carlsberg koja će se pobrinuti i za tekuću ponudu piva i cidera iz njihove proizvodnje. Predstavnica kompanije Doris Ravlić ukazala je na dugogodišnje sponzorstvo Carlsberga i želju da se ovaj festival nastavi održavati.

Za svaku je pohvalu što će uz velika imena ovogodišnjeg izdanja festivala nastupiti i nekoliko domaćih, koprivničkih bendova. Grupu Ogenj na konferenciji za medije predstavio je frontmen Tomislav Mihac Kovačic koji je istaknuo zadovoljstvo što će nastupiti na ovogodišnjem RockLive-u. Ivan Grobenski je kratkim govorom ukazao na glavni problem razvoja kulture, napomenuvši kako je potrebna decentralizacija od glavnog grada, gdje se odvija većina glazbenih i kulturnih događanja. Kao primjer je naveo Partibrejkerse koji u Hrvatskoj nastupaju najčešće u Zagrebu, a lijepo je vidjeti da napokon dolaze u Koprivnicu. Organizacijom ovakvih festivala i događaja alternativa postaje dostupna ljudima iz manjih gradova, a odličan je osjećaj kada ti ovakvi bendovi dolaze doma.

U tjednu pod znakom RockLive #13, kada je pozornica već u fazi montaže, a prostor je gotovo spreman, nemoguće je za završetak posljednjeg najavnog članka napisati nešto osim – Rock je vječan dok su mu djeca vjerna! Zoran Kostić Cane (Partibrejkers)
Zgrabite karte jer ostalo ih je malo.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno