U utorak “Tambura pod ljetnim nebom”, koncert Križevcima na dar

Foto: S. Novosel

Gradski tamburaški orkestar Križevci poziva na koncert pod nazivom Tambura pod ljetni nebom koji će se održati u utorak 23. srpnja 2024. godine u 20 sati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, na Trgu Antuna Nemčića 6/I u Križevcima. Događaj se organizira u sklopu manifestacije Križevačka ljetna špica u organizaciji Grada Križevaca.

Na programu se nalaze djela A. Markovića, B. Potočnika, I. Kuljerića, J. Hrenića, R. Taclika, G. Rossinija, J. Njikoša, I. Tijardovića i B. Goodmana. Koncert izvodi Gradski tamburaški orkestar Križevci s vokalnom solisticom Lanom Tinodi i solistom na braču Ivanom Jambrecom te dirigentom Igorom Kudeljnjakom.

Koncert je svojevrsna premijera programa za križevačku publiku koji će biti predstavljen 27. i 28. srpnja u Dvorani bečkih dječaka na MuTh akademiji i Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču u sklopu Svjetskog festivala orkestara “One Future”. Uz program za Beč, orkestar će izvesti nekoliko popularnih brojeva iz redovnog repertoara.

Koncert se održava u sklopu cjelogodišnjeg projekta 150 godina tambure u Križevcima pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, Ministarstva kulture i medija. Orkestar su podržali i modni brendovi Croata i Škatuljica koji si pripremili posebno dizajnirane kravate i nakite te košulje za cijeli orkestar.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno