Hrg i dalje državni tajnik; Bedovec nova predsjednica, a Masnec član Upravnog vijeća koprivničke bolnice

Na ovotjednoj sjednici Vlade, održanoj u srijedu, imenovan je veći broj državnih tajnika u ministarstvima i tijelima središnje državne uprave, kao i državnih dužnosnika koji upravljaju državnim upravnim organizacijama. Od Križevčana, Branko Hrg (HDS) razriješen je te ponovno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane. Hrg je inače na toj funkciji od rujna 2020. godine. Na istoj je sjednici razriješen i ponovno imenovan glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković (SDP).

S obzirom da su sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti osnivačka prava općih bolnica prenesena na Republiku Hrvatsku, na prošlotjednoj sjednici Vlade razriješeni su dosadašnji članovi upravnih vijeća imenovani kao predstavnici RH te su imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća. Tako je predsjednicom Upravnog vijeća Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica imenovana Križevčanka Tanja Bedovec (HDZ), inače od 2021. zaposlena kao ravnateljica Uprave za e-zdravstvo u Ministarstvu zdravstva.

Članovi Upravnog vijeća ispred RH su dr. Stjepan Milinković (HDZ), Krešimir Matijašić (HDZ) i Marko Markušić (HDZ). Kako javlja Danica.hr, ispred Koprivničko-križevačke županije član UV-a je pročelnik za financije Darko Masnec, dok bolnicu predstavljaju dr. Stjepan Gašparić i Ljiljana Sambol. Dosadašnji ravnatelj, dr. Mato Devčić (HDZ) postao je vršitelj dužnosti ravnatelja te se uskoro očekuje raspisivanje javnog natječaja za tu funkciju, ali i Devčićev ostanak na čelu koprivničke bolnice.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno