Održana 2. KLIK-ova ljetna radionica o energetskoj učinkovitosti za građane

Energetska zadruga KLIK organizirala je u četvrtak radionicu o mjerama energetske učinkovitosti koje Grad Križevci potiče kroz aktualni javni poziv. Radionica je okupila građane koji su željeli saznati informacije o mogućnostima sufinanciranja projekata za poticanje energetske učinkovitosti. Poseban fokus bio je na sufinanciranju izrade glavnog projekta i izgradnji solarnih elektrana te 100% financiranju izolacije tavana za energetski ranjiva kućanstva, što su mjere kojima Grad Križevci nastoji potaknuti svoje građane na održiviji i energetski učinkovitiji način života.

Sudionici radionice imali su priliku saznati detalje o uvjetima i postupku prijave na javni poziv, kao i o tehničkim aspektima i prednostima instalacije solarnih elektrana i izolacije tavana. Na radionici su prisustvovali i projektanti koji su odgovarali na pitanja građana, pružajući im sve potrebne informacije za uspješnu realizaciju budućih projekata. Također, odazvali su se i građani koji su već izgradili elektrane na svojim krovovima i podijelili svoja dosadnašnja iskustva.

Radionica je održana u sklopu europskog projekta cr0ss renoHome Croatian One Stop Shop for Intergrated Home Renovation, koji KLIK provodi u partnerstvu s DOOR-om i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju. Zadruga KLIK nastavit će s organizacijom sličnih događanja i u budućnosti, pružajući kontinuiranu podršku lokalnoj zajednici u prelasku na održivije energetske prakse, a posljednji termin u ciklusu ljetnih radionica bit će 25. srpnja u 18 sati.

Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije CINEA.D – Prirodni resursi, klima, održiva plava ekonomija i čista energija D.1 – LIFE Energy + LIFE Climate, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava br. 10112009.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno