Mlade križevačke pjevačice uz stručno vodstvo uvježbale kratku operu – premijera je večeras

U Križevcima upravo traje prvi međunarodni ljetni kamp za pjevače (International Summer Opera Studio) koji vodi već dobro uhodana ekipa u kojoj su Ana Majdak Fak, Alessandro Cadario i Martin Pleše u suradnji s Glazbenom školom Alberta Štrige i Pučkim otvorenim učilištem. Program je podijeljen u dvije kategorije, početničku i onu za mlade profesionalne pjevače, i prvi su počeli početnici.

S maestrom Cadariom uz Plešea kao asistenta dirigenta i korepetitora, te profesoricu Majdak Fak koja je zadužena za vokalnu pripremu, ideju, scenarij i režiju, mladi pjevači već četiri dana pripremaju kratku operu
“Ljubav jedne pastirice”, na temu i glazbu iz opere “Bastien und Bastienne”, W. A. Mozarta.
Šest polaznica uvježbale su svoje role, a publici će svoj rad prezentirati danas, u ponedjeljak, 8. srpnja u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma. Na izvedbu su svi pozvani, ulazak je besplatan, a u dvoranu se ulazi kroz glazbenu školu preko balkona Hrvatskoga doma.

Nakon pjevačica početnica na red dolaze mladi profesionalni pjevači za koje radionice počinju 15. srpnja, a njihov završni koncert bit će 22. srpnja također u velikoj dvorani Hrvatskoga doma.


Vezano

Komentari su zatvoreni.