[FOTO] Najava: RockLive #13 – rokenrol nije mrtav, živi u Koprivnici!

Krajem mjeseca koprivnički će Kampus ponovno postati mjesto okupljanja ljubitelja rock´n´rolla, punk rocka i drugih oblika alternativne glazbe. Ljetne vrućine iz godine u godinu padaju u drugi plan kada udruga RockLive objavi listu izvođača na RockLive festivalu. I ove će godine u Koprivnici nastupiti mnoštvo bendova, među kojima i neke od ikona glazbene scene.

Iako je festival nekoliko godina bio organiziran na Šoderici, odličan potez organizatora je povratak u grad. RockLive svake godine pohodi iznimno velik broj posjetitelja za koje je pripremljen festivalski kamp, gdje mogu bezbrižno noćiti za vrijeme trajanja festivala te tako nekoliko dana živjeti u koncertnom prostoru koji će biti prepun aktivnosti. RockLive će ove godine biti održan od 25. do 27. srpnja, ulaznice (festivalska, po danima) dostupne su na platformi Entrio.

U četvrtak, 25. 7. festival će otvoriti bend Hyper Tidez, pobjednik Pune šume rokenrola. Zanimljivo je kako organizatori daju priliku mladim bendovima, a za posebnu pohvalu činjenica da bez prestanka rade na osmišljavanju događaja poput Pune šume rokenrola, na kojemu su se mladi bendovi natjecali za mjesto na RockLive pozornici. Đutko i plodovi zemlje svakako će rasplesati koprivničku publiku, a prvi dan festivala nastupiti će i domaći bend Ogenj. Uslijediti će koncerti grupa Porto Morto i IDEM, dok će moćnom distorzijom i dobrim starim punk zvukom hi-hat činela publiku razbuditi Savršeni Marginalci. Marginalci sviraju prva tri albuma Hladnog Piva, a bend čine Suba, Zoki i Šoki iz Piva, uz moćan vokal Krmpe iz Deafness by Noise. Večer će sa stilom zatvoriti povratnici Kawasaki 3PSnifa san glu, Ni da ni ne, Puta Madre samo su neki od hitova koji se ponovno ore na koncertnim pozornica diljem naših prostora.

Drugi dan festivala (petak, 26. 7.) nastupiti će grupa Slow Cured, koprivnički Grobenski koji je albumom Apocalipstick nedavno osvojio brojne nagrade i okupio brojnu publiku. Riječki dodatak festivalu predstavljaju Ministranti, bend koji čine izvrsni glazbenici predvođeni gitaristom Leta 3 Draženom Baljakom koji u našoj glazbi ima i dosta ozbiljnu ulogu predsjednika Hrvatske glazbene unije (HGU). Nakon Ministranata koji publici predstavljaju svoj prvi album Rock je mrtav, slijede punk Puležani Antitodor te bendovi Six Pack i Svemirko. Drugu večer festivala zatvoriti će sarajevske legende Zabranjeno Pušenje.

Nakon opisa bendova koji nastupaju prva dva dana festivala, teško je povjerovati da je zadnja večer (subota, 27. 7.) u istoj mjeri obećavajuća. Nakon bendova Gradske bitange te križevačkog dvojca Kids from the sky, nastupiti će punk grupa Šank?!. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuti će se Vojko V te zagrebačke legende Pips Chips & Videoclips. Zatvaranje festivala bit će posebno rock iskustvo, beogradski Partibrejkersi će kao nekoć razveseliti okupljene vječnim stihovima pjesama Kreni prema meni, Hoću da znam, Hipnotisana gomila i brojnih drugih… Vjerujemo da ni ovaj puta neće razočarati evanđelje po Canetu, a nikako ni posebno moćan, reski zvuk gitare Nebojše Antonijevića Antona.

Sejo Sexon iz Zabranjenog Pušenja već je pozvao sva fizička i pravna lica na RockLive #13 Festival, Koprivnica. Poslušajte Sejin poziv i dođite, jer Jedan poziv mijenja sve, kako to kažu Partibrejkersi. Iako Ministranti pesimistično opisuju kako je rock mrtav, mi tvrdimo da nije umro, živi u Koprivnici!

Vezano

Komentari su zatvoreni.