Večeras pitajte o biciklističkim stazama, zatvaranju prometa, javnom prijevozu…

Što Grad planira s organizacijom prometa, gdje će graditi biciklističke staze, koje ulice će postati jednosmjerne, a koje žele zatvoriti za promet – puno je pitanja na koje građani Križevaca odgovore mogu dobiti danas, 3. srpnja u 18 sati u kino dvorani u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Tuđmanovoj ulici, gdje će gradske vlasti predstaviti plan održive urbane mobilnosti na području grada.

Bit će riječi, navodi gradonačelnikov ured u pozivu, o uvođenju javnog gradskog prijevoza, sustavu javnih bicikala i naplati parkiranja. Odluke, dokumenti i strategije vezani uz organizaciju prometa i izgradnju staza, podsjećaju, već su doneseni i Gradsko vijeće ih je usvojilo. Među usvojenim dokumentima je Plan održive urbane mobilnosti (SUMP), prometna strategija u kojoj piše da je nastala “suradnjom javne uprave, stanovnika i ključnih dionika”.

Podsjetimo, u skladu s usvojenim planom, Grad je lani naručio studiju za električne autobuse, no o potencijalnim linijama i drugim detaljima oko organizacije javnog prijevoza i početka uvođenja ove usluge, javnost još nikad nije dobila informacije. Slično je i s biciklističkim stazama za koje je u proračunu osigurano oko milijun i pol eura, no građanima nikad nije predstavljeno u kojim ulicama i naseljima će se graditi. Slučajno se tako doznalo za novu stazu u Ulici branitelja Hrvatske, dok projekte i ideje za staze kroz Storssmayerov i Nemčićev trg, Zakmardijevu, Franje Račkoga, Markovićevu ulicu još nismo vidjeli, kao niti eventualne intervencije, rušenja stabala, otkup privatnog zemljišta ili potrebu trajnog zatvaranja cestovnog prometa što je, doznajemo, u planu. Večeras u 18 sati Križevčani imaju priliku postaviti pitanja gradskim vlastima, možda i sugerirati neka drugačija rješenja.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno