Grad izabrao izvođača – za milijun eura gradit će biciklističke staze po centru

Uz sve radove na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži i sve trenutačno raskopane ulice, u gradu će se, na potezu od željezničkog kolodvora do gornjeg grada, uskoro još kopati. Tako je barem naručio Grad Križevci početkom svibnja u postupku javne nabave za izgradnju pješačko-biciklističkih staza u Ulici kralja Tomislava, centru i Ulici Franje Markovića, procijenjeno na 560 tisuća eura bez PDV-a. Ovaj tjedan objavljen je izabrani izvođač, tvrtka GRAD-KOM koja će tražene radove obaviti za 772 tisuće eura, odnosno 965 tisuća s PDV-om.

Građani će danas na predstavljanju plana održive urbane mobilnosti sigurno imati pitanja oko izgradnje novih biciklističkih staza u Tomislavovoj ulici, od željezničkog kolodvora do rotora kod Plodina, i pogotovo oko dionice koja bi trebala ići Strossmayerovim i Nemčićevim trgom i Markovićevom ulicom, možda i sugestija, no stvar je zapravo već gotova, a radovi ugovoreni. Kuda će prolaziti staze na Strossmayerovom i Nemčićevom trgu, u Zakmardijevoj i gornjem gradu i kako će se onuda organizirati promet, saznat ćemo danas, no s obzirom na to da je projekt gotov i da je već izabran izvođač radova prije nego što se građanima predstavila ideja o prekrajanju gradskih ulica – jasno je da lokalnu vlast ne brine puno što građani o tome misle. Kuda će te staze prolaziti, nisu pokazali. Ni prema medijima nisu bili ništa otvoreniji, na naše pitanje iz početka svibnja kad smo tražili idejno rješenje za staze, odgovorili su kratko: “obavještavamo vas da će se kroz mjesec dana održati javna prezentacija projekta pa ćete tada dobiti sve informacije.”

Naručeno je, tako, uklanjanje grmlja, drveća i panjeva na dionici kojom će ići nove staze, zasijecanje asfalta, betona, strojno uklanjanje postojeće kompletne pješačke staze i kolnih prilaza te privremeno premještanje postojećih instalacija – vodovoda, kanalizacije, energetskih i optičkih kablova, plinovoda, kao i postojećih betonskih rasvjetnih stupova, hidranata i svega drugoga na trasi nove biciklističke staze. Kao okvirni početak radova u natječaju je naveden već prošli 10. lipnja, a s obzirom na to da je jučer objavljen natječaj za stručni nadzor koji je otvoren sedam dana, sigurno je da Križevčane čeka nova runda prekapanja ulica.

Vezano
3 komentara
  1. Tatjana piše:

    prestrašno što ova vlast radi, već ste sto puta kopali te biciklističke staze prema hž,kopste,otkopavate jedno te isto, grad je u rasulu,sve raskopano,ništa završeno,a ko nam vodi grad nije ni čudo…i poduzmite nešto već jednom s prometom teretnih, poljoprivrednih vozila u Gundulićevoj,to više neznaš s koje strane ulaze u tu ulicu i jure promet je postao u njoj koma, ako nećete pokrenuti ćemo peticiju….. sramota za vas šta radite gluposti po tom gradu,za te novce bolje da ste vrtić pokrenuli graditi…. sigurno će novom biciklističkom stazom grafonačelnik i pročelnici na posao…..

  2. Đurđa Pintarić piše:

    Pa zar nema važninijih stvari od biciklističkih staza. Npr. vrtić, pa logoped, pa na kraju zašto se zovemo “grad za djecu”?

  3. Nitro Biber piše:

    ….bravo!Za tih dvadesetak biciklista je ovo super vijest.Nepunih milijun (1 000 000) eura,bravo!Gradonačelnik je obični panj tako da se nadam kada će vaditi te panjeve na budućoj trasi,izvaditi i njega i strpati na propisan način-tamo gdje neće smetati napretku ovog grada.
    .Da ovo vidi Bela IV,onu bulu bi progutao od muke……

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno