Klub liječenih alkoholičara Križevci obilježio pola stoljeća djelovanja


Klub liječenih alkoholičara u Križevcima djeluje već pedeset godina i svoju su jubilarnu godišnju skupštinu održali protekli vikenda u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice. Počelo je slavljenički kulturno-umjetničkim program, a predsjednik Kluba Nikola Gašparić osvrnuo se na 50 godina djelovanja KLA
Križevci i događanja od osnivanja do danas i zahvalio svim dosadašnjim predsjednicima kao i stručnim suradnicima kluba.

Klub trenutačno ima 29 članova koji se sastaju jednom tjedno kako bi izmjenjivali iskustva i dali podršku novim članovima. Uz sastanke, sudjeluju u različitim sportsko-zabavnim i edukativnim događanjima, surađuju i s drugim klubovima. Stručna suradnica Kluba Dolores Novak naglasila je važnost podrške obitelji i zajednice, kao i stručne podrške, prepoznavanja i usmjeravanja osoba koje imaju problema s ovisnošću te pozvala liječnike obiteljske medicine na snažniju suradnju.


U sklopu obilježavanja ovog značajnog jubileja, članovima su podijeljena i priznanja za apstinenciju od alkohola, ali i pušenja. Članovima Kluba čestitao je i gradonačelnik Mario Rajn, podržavši ih u radu, čestitke im je uputio dopredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara Alen Dedi, uime Koprivničko-križevačke županije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, dok je Đurđica Trbus govorila u ime Crvenog križa pod čijim je pokroviteljstvom Klub i započeo sa svojim radom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.