MORH stipendira studente iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija

Ministarstvo obrane RH raspisalo je 26. lipnja javni poziv za dodjelu stipendija redovitim studentima iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija na sveučilišnim ili stručnim studijima akreditiranim u znanstvenim poljima elektrotehnika, računarstvo, informacijsko-komunikacijske znanosti i drugim srodnim studijima. Dodijelit će po 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2025., 2026., 2027. i 2028. godini

Mjesečna stipendija za vojne stipendiste za 1. godinu studija iznosi 300 eura, za 2. godinu 400 eura, za 3. godinu 500 eura, za 4. godinu 600 eura i za 5. godinu studija 700 eura. Kandidati se mogu prijaviti za dodjelu stipendije tijekom redovitog sveučilišnog ili stručnog studija putem prijavnog obrasca za stipendiranje studenata koji se može preuzeti na stranici Ministarstva obrane (Karijera u MORH-u/ Natječaji i oglasi). Rok za podnošenje prijava je 31. listopada 2024.

Kandidati moraju biti državljani RH, imati prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj neprekidno najmanje jednu godinu do dana objave javnog poziva, biti redoviti studenti sveučilišnih ili stručnih studija iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija koji su sve godine studija upisali redovito bez ponavljanja godine. Uvjet je i opći uspjeh najmanje 3,00 u zadnjoj godini obrazovanja, da nisu korisnici stipendije u svrhu zaposlenja kod drugog poslodavca te  da nisu pravomoćno osuđivani za kaznena djela navedena u članku 35. stavku 1. podstavku 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Nakon podnošenja prijave, po pozivu Ministarstva obrane, kandidati koji ispunjavaju uvjete javnog poziva upućuju se na zdravstvene preglede u Zavod za zrakoplovnu medicinu Zagreb ili u Zavod za pomorsku medicinu Split te na inicijalnu provjeru tjelesne spremnosti u skladu s odredbama Pravilnika o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 37/24) propisanim za način i kriterije provedbe zdravstvenih pregleda kandidata za onu kategoriju vojnog osoblja za koju se prijavljuju.

Dokumentacija potrebna za prijavu nalazi se na stranici MORH-a, a nakon zaprimanja prijave Ministarstvo obrane će pozvati zainteresirane kandidate na odabirni postupak u kojem moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kategoriju osoblja za koju se prijavljuju. Kandidati koji zadovolje kriterije odabirnog postupka moći će s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o stipendiranju, na temelju kojeg će primati stipendiju tijekom akademskog obrazovanja.

Nakon završetka redovitog akademskog obrazovanja, na temelju ugovora o stipendiranju primaju se u službu u Oružane snage Republike Hrvatske prema propisanoj proceduri. Informacije u vezi s javnim pozivom kandidati mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem, na tel. 01/3784-812 i 01/3784-814.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno