Igra za znatiželjne i uporne od sutra u knjižnici

Mozgalice, kvizovi i druge slične igre za koje treba aktivirati sva znanja kojima natjecatelj raspolaže, sve su popularnija zanimacija među svim generacijama pa je i Gradska knjižnica “Franjo Marković” ponudila jednu takvu igru. Od srijede 26. lipnja na ulazu u knjižnicu možete se upustiti u pustolovinu Escape Box nazvanu “BEE COOL”. Riječ je o posebnoj vrsti igre, nastaloj na tragu koncepta igre Escape Room, u kojoj se svi trikovi, zagonetke, zadatci te sve potrebno za njezino rješavanje nalazi na kutiji i u kutiji. 
Igra „BEE COOL“ posebno je osmišljena edukativna kutija, koju je ručno izradio knjižničar Igor Kuzmić, a glavna tema su joj pčele i njihove mnogobrojne sposobnosti. Kutija skriva mnoštvo zagonetki, drugih kutijica i zadataka, a oni koji se upuste u nju mogu provjeriti svoju sposobnost logičkog načina razmišljanja, detektivske sposobnosti i ispitati kakva su im osjetila.

Pravila igre, tj. kako započeti:  
1. Uđi u “košnicu” odnosno otvori kutiju. Kako? Misli kao pčela! 


2. Kutiju slobodno ispipajte, zavirite u sve njezine zakutke, mračne osvijetlite, pomične pritisnite, pomaknite prstima, otvorite tajne pretince… Za rješavanje zagonetki, kutiju nije potrebno pomicati niti okretati. 


3. Po završetku igre, vratite svaku stvar na mjesto na kojem ste je našli, svaki lokot vratite na početne postavke 000 kako bi i svaki sljedeći igrač ili igračica mogli imati istu priliku osjetiti zadovoljstvo kad napokon razriješe cijelu priču.

 
Na stolu uz kutiju osigurani su papirić i olovka kao pomoć u “pamćenju” redoslijeda otkrivanja tragova ili kod rješavanja zagonetki. Kad završite, papirić ide u papirka. “Neka nova “pčelica” misli svojom glavom!“, poručuju iz knjižnice i pozivaju građane na igru. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.