Počinju Sportski praznici – besplatne aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola

Nastava je završila i učenici su od ovog tjedna na praznicima, a oni koji ih žele kvalitetno i zdravo provesti krenuli su na Sportske praznike. Riječ je o besplatnom sportskom programu koji se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima, a cilj mu je uključiti što više djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti pod stručnim vodstvom kineziologa.

Pilot-projekt Sportskih praznika proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti. Križevci u tome sudjeluju od početka, a od ove godine smo među rijetkim sredinama u kojima se mogu uključiti i srednjoškolci. Naime, od 98 lokacija u Hrvatskoj na kojima se organiziraju Sportski praznici, četiri su u našoj županiji i čak dvije u Križevcima – OŠ Ljudevita Modeca i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, te škole u Sv. Petru Orehovcu i Sv. Ivanu Žabno.

Za križevačke osnovnoškolce Sportske praznike vode kineziologinje Marjana Fržović i Darinka Šimunčić u novoj dvorani iza OŠ Ljudevita Modeca, dok će srednjoškolci sportske aktivnosti provoditi u dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga uz stručno vodstvo kineziologinje Magdalene Markešić. Prvi turnus starta danas i traje tjedan dana. Učenici mogu birati jedan od tri tjedna od 24. lipnja do 12. srpnja i program prate cijeli tjedan od 9 do 12 sati, sudjelovanje je besplatno uz osiguran obrok, napitak i majicu. Učenici se prijavljuju na stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza i odabrati lokaciju i termin u kojem žele sudjelovati na Sportskim praznicima.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno