Sutra i preksutra zamagljivanje komaraca

Sutra i preksutra na području Križevaca će se provoditi dezinsekcija komaraca, priopćio je Grad, i to toplim zamagljivanjem s vozila, u noći između ponoći i pet sati ujutro. Obavit će je Služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Veterinarskog zavoda Križevci na zahtjev Grada Križevaca. Budući da je stroj za zamagljivanje bučan, građane se moli za razumijevanje.

I u našoj županiji provedba nacionalnog sustava praćenja invazivnih vrsta komaraca.


U četvrtak 20. lipnja od ponoći do 5 sati vozilo DDD službe će se kretati ulicama: kralja Tomislava, Sidonije Rubido, Nine Vavre, Matije Gupca, Marcela Kiepacha, Dragutina Lambla, Vjekoslava Köröskenyja, Ivana Gundulića, Gustava Neuberga, Koprivnička (dio), Nehajeva, Dragutina Renarića, Petra Zrinskog, Trg Sv. Florijana, Stjepana Radića, Franje Tuđmana, Frana Galovića, Frana Gundruma, Zagrebačka, Krunoslava Heruca, Antuna Mihanovića, Koruška, Gustava Bohutynskog, Karla Hauslera, Kralja Petra Krešimira.

U petak 21. lipnja na redu su ulice: Ivana Lepušića, Kalnička (dio), Franje Markovića, Vjenceslava Novaka, Tadije Smičiklasa, Julija Drohobeczkog, Franje Račkog, Potočka (dio), Svetokriška, Trg bana Lackovića, Bana
Josipa Jelačića, Ratarna, park Osnovne škole „Vladimir Nazor“, park Učeničkog doma, Ljudevita Vukotinovića, Obrtnička, Ljudevita Gaja, Trg Antuna Nemčića, Trg Ivana Mažuranića, Ante Starčevića, Josipa Buturca, Branitelja Hrvatske, Istarska, Paška, Drage Grdenića, Petra Preradovića, Strossmayerov trg, Ivana Zakmardija Dijaknovečkoga.

MJERE OPREZA:

U vrijeme tretmana treba zatvoriti prozore i ne boraviti na otvorenom dok se ne slegnu čestice, odnosno do „nestanka magle“. To se posebno odnosi na osobe s dišnim problemima i alergičare. Pčelari na području grada mole se da košnice drže zatvorenima za vrijeme trajanja zamagljivanja i minimalno 3 sata po završetku tretmana. U slučaju kiše ili vjetra, zamagljivanje će se provesti sljedeći radni dan u isto vrijeme.

Vezano

Komentari su zatvoreni.