Počinje ljetni izazov čitanja zabavnih knjiga

Osim u Parizu na sportskim terenima, olimpijada se ovoga ljeta održava i u Križevcima među mladim čitateljima. Naime, Gradska knjižnica “Franjo Marković” i ove godine organizira program Olimpijada čitanja kojem je cilj poticanje čitanja među djecom i razvijanje čitalačke navike uz besplatan program za kvalitetno provođenje ljetnih praznika. Sudjelovati mogu djeca od prvog do četvrtog razreda križevačkih osnovnih škola i okolice, prijave su već počele i traju do petka 21. lipnja, a natjecanje počinje u ponedjeljak 24. lipnja. Prijava je jednostavna: djeca se upisuju na informativno-posudbenom pultu, postaju službeni sudionici Olimpijade i preuzimaju dnevnik čitanja, a dodatno se mogu prijaviti i na web stranici i kreirati svoj profil: PRIJAVA/REGISTRACIJA.

Tijekom čitanja, učenici u dnevnik bilježe svoje dojmove, rade crteže, a kad to pokažu knjižničarima pri vraćanju knjige – osvajaju po jedan bod za svaku pročitanu knjigu te bedž naljepnicu za dnevnik. Za zlatnu medalju potrebno je skupiti 40 bedž naljepnica. Zanimljivo je da se knjige mogu posuđivati i u drugim knjižnicama gdje će tamošnji knjižničari poštambiljati naslovnu stranicu dnevnika čitanja na mjestu predviđenom za bedž naljepnicu. Natjecanje u čitanju završava 30. kolovoza.

Ovaj ljetni program čitanja u križevačkoj se knjižnici provodi po licenci Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, s tim da naša knjižnica zadržava prava u izboru naslova za svaki razred te prilagođava određena pravila radu svoje knjižnice. Program sufinancira Ministarstvo kulture i medija te Grad Koprivnica. Sva prijavljena djeca ostvaruju besplatnu članarinu na godinu dana, a oni koji će najviše pročitati osvojit će i medalje. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.