Križevačko likovno ljeto – izlažu vrtićanci, slikari, dizajneri

Izložbom radova vrtićanaca iz gradskog vrtića, sutra 20. lipnja u 10 sati u atriju Likovne galerije na Nemčićevom trgu počinje Križevačko likovno ljeto. Šestu godinu zaredom tijekom ljeta Gradski muzej daje prostor i priliku mladim umjetnicima, učenicima, studentima i hobistima da svoje radove pokažu sugrađanima. Mnogi od njih izlažu prvi put, izložbe najčešće traju samo jedan dan i to od 10 do 13 sati.

Program otvara pop up izložba „Kamišibaj u vrtiću“, s radovima nastalim u sklopu projekta ,,Ruksak pun kulture” u Dječjem vrtiću Križevci gdje su djeca učila što je kamišibaj, odnosno umjetnost pripovijedanja pomoću slika. Izložbena je otvorena sutra, u četvrtak, od 10 do 13 sati.

Sljedeći tjedan, u utorak 25. lipnja u istom terminu izlažu seniori Križevačkog likovnog kruga na izložbi “Recentna djela”. Posjetitelji će moći uživati u raznolikim motivima i likovnim izričajima uz ugodno druženje s autoricama i autorima čiji je dugogodišnji profesor Zoran Homen. U srijedu 26. lipnja na redu je izložba “Portreti”, autora Ivana Sukalića. Predstavit će radove koji su nastali u periodu od četiri godine pohađanja tečaja slikanja kod slikara Vladimira Vrljića Ankina. U srpnju slijedi fotografska radionica Zrinke Zagorec, zatim izložbe “Prema slobodi postojanja” autorice Kristine Kirin i Marije Arki “Crtanje kroz uspomene”, još jedna pop up izložba vrtićanaca iz Dječjeg vrtića Križevci i juniora Križevačkog likovnog kruga.

Na programu u srpnju je autorska radionica dizajna koju će voditi mlada dizajnerica Emilija Novosel. U sklopu 6. Križevačkog likovnog ljeta postavit će se i problemska izložba “Novac i umjetnost”, realizirana u suradnji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH-a) i Gradskog muzeja Križevci. Križevačkoj publici će se predstaviti tridesetak umjetnika s radovima na temu novca, njegovog stjecanja i socijalnog statusa suvremene umjetnosti. Doći će slikari, kipari, likovni umjetnici koji se bave primijenjenom umjetnošću, profesori, i studenti te umirovljeni umjetnici, različitih profila i interesa. Autorica i kustosica izložbe je Elizabeta Wagner, a radovi će se moći pogledati od 17. srpnja do 17. kolovoza.

Vezano

Komentari su zatvoreni.