Učenici iz Velikog Ravna čuvaju prirodu – i ove godine skupili više od 2 tone papira

Učenici Područne škole Veliki Raven prikupili su više od dvije tone papira i osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša u dm-ovoj akciji Zeleni korak. Ovo im je druga godina zaredom da su se plasirali među najbolje mlade ekologe u Hrvatskoj i to su ostvarili prikupljanjem 2.260 kilograma starog papira. Jučer su dobili i novčanu nagradu od 1.350 eura koju im je dm uručio za doprinos zaštiti okoliša.


Akciji Zeleni korak i ove smo se godine priključili kako bismo još jednu generaciju učenika potaknuli na razmišljanje o zaštiti okoliša te aktivno uključivanje u njegovo očuvanje. Ponosni smo što su u svom drugom Zelenom koraku naši učenici ponovno bili među najboljima u Hrvatskoj te, istovremeno, potaknuli druge u zajednici da slijede njihov primjer te djeluju ekološki osviješteno“, rekao je ravnatelj škole Tomislav Bogdanović i obećao da će škola i njeni učenici i dalje brinuti o okolišu i uključivati se u ovakve akcije.


Uspjeh učenika male područne škole Veliki Raven još je impresivniji kad se uzme u obzir da je ove godine u Zelenom koraku sudjelovalo skoro 15 tisuća učenika iz sto škola diljem Hrvatske, a zajedno su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.
Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima u Velikom Ravnu koji su dvije godine pomogli dm-u da ostvari taj cilj“, rekla je predstavnica dm-a Nataša Slamek i zahvalila našim učenicima i učiteljima.
Nagrađeno deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira, a PŠ Veliki Raven jedina je iz naše županije. Akcija se provodi od 2012. godine, u njoj je sudjelovalo više od 235 tisuća osnovnoškolaca koji su prikupili čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53 tisuće stabala.

Vezano

Komentari su zatvoreni.