Trenutačno najtraženije zanimanje na našem području je prodavač

Čak 542 radnika tražili su poslodavci u svibnju preko Područnog ureda Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, što je za 32 posto više nego u travnju, ali i više nego u svibnju prošle godine. Najviše radnika tražilo se u prerađivačkoj industriji (150 osoba), a najtraženije zanimanje u svibnju je bilo prodavač, kojih se na našem području tražilo 60. Posao se nudio za 37 radnika za pomoć u kući, zatim za 34 konobara, čak 21 odgojitelja predškolske djece te za skladištare, medicinske sestre, blagajnike i vozače taksija. Među traženim zanimanjima su i kuhari i pomoćni kuhari, monteri, zidari, kozmetičari i mesari.


Od početka godine, prema podacima Područnog ureda HZZ-a u Križevcima, najviše radnika tražilo se u prerađivačkoj industriji (493), zdravstvu i obrazovanju, trgovini, građevinarstvu, ali i u javnoj upravi, obrani i socijalnom osiguranju, gdje se zapošljavalo 179 osoba.

Tijekom svibnja je iz evidencije nezaposlenih izašlo 310 osoba (od toga su zaposlene 233), dok je novoprijavljenih 187 i od njih je čak 127 osoba došlo izravno iz radnog odnosa. Među nezaposlenima je više žena, a u obrazovnoj strukturi nezaposlenih najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike. Krajem svibnja u evidenciji je bilo registrirano 379 nezaposlenih mladih osoba do 29 godina, odnosno nešto više od četvrtine ukupnog broja nezaposlenih, ali u odnosu na svibanj prethodne godine manje za 70 osoba (15.6 %).

Vezano

Komentari su zatvoreni.