Tamburaškom orkestru Glazbene škole još jedna zlatna Tambura Paje Kolarića

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige osvojio je zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku prošlog vikenda. Orkestar je pobijedio u kategoriji A1- mlađi tamburaški orkestri uz osvojena 94 boda stručnog žirija.

Uz orkestar je kao vokalni solist nastupio poznati pjevač i autor tamburaških pjesama Željko Lončarić Žec u pjesmi Arsena Dedića i Duška Maričića, Panonske trešnje. Križevački tamburaši izveli još Zavjetrinu, Biance Ban, te Hrvatski ples br. 3 – prigorski, Julija Njikoša kojemu je i ovogodišnji Festival bio posvećen povodom stote godišnjice rođenja.

Sretan sam što smo i ovu školsku godinu, u kojoj se opraštamo od naših pet maturanata, priveli kraju lijepim uspjehom i zlatnom plaketom. Vjerujem da će ovo biti dobra motivacija učenicima koji ostaju, a maturantima poticaj za daljnje bavljenje tamburom u Gradskom tamburaškom orkestru“, rekao je dirigent križevačkog orkestra Igor Kudeljnjak.

Valja naglasiti da su maturanti odradili i probe i nastup uz sve obaveze koje su imali zadnjih tjedana u školi, kao i put u Osijek već jutro nakon maturalne zabave. Na četverodnevnom festivalu koji se održavao u Osijeku i Našicama nastupilo je više od 550 glazbenika u dvadeset tri orkestra iz različitih dijelova Hrvatske, te orkestri iz Slovenije i Srbije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.