Udruga P.O.I.N.T. otvara dnevni boravak mladih u Kozmološkom centru

Križevačka udruga P.O.I.N.T. od sutra organizira dnevni boravak za mlade Križevaca u Kozmološkom centru na adresi Trg svetog Florijana 16, u prostoriji u prizemlju desno. Dnevni boravak Udruge P.O.I.N.T. u Kozmološkom centru bit će otvoren svaki radni dan od 12:00 do 16:00 sati od petka, 31. svibnja pa sve do kraja lipnja ove godine. Nakon evaluacije zainteresiranosti tijekom ovog probnog razdoblja, od jeseni je u planu omogućiti kontinuirano funkcioniranje dnevnog boravka.

Učenici i studenti te druge zainteresirane osobe do 35 godina starosti mogu doći i služiti se besplatnim internetom na dostupnom prijenosnom računalu ili pak vlastitom mobitelu, koristiti LCD televizor za grupne projekcije, raditi za stolom domaću zadaću ili na realizaciji vlastitog projekta, ili pak odmoriti na kauču uz proučavanje dostupne stručne literature (npr. časopis Udruga.hr, izdanja udruge P.O.I.N.T. i sl.). Također se mogu poslužiti besplatnim sokom ili vodom, a uskoro i šalicom kave.

U slučaju da je potrebno nešto ispisati ili skenirati za potrebe škole ili fakulteta, to je moguće dogovoriti s koordinatorom Martinom Topljakom koji će biti stalno dostupan u susjednom uredu. Svi zainteresirani za angažman u nekoj od organizacija civilnog društva koji djeluju u Kozmološkom centru, a uz udrugu P.O.I.N.T. to su Astronomsko društvo Perzeidi, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” te Institut za kozmologiju i filozofiju prirode, mogu se također obratiti koordinatoru za više informacija.

Zainteresirani za volonterski angažman u novinarstvu mogu se priključiti redakciji portala Križevci.info, oni skloni radu s tehničkim uređajima i alatima mogu dogovoriti korištenje tzv. fab laba u Kozmološkom centru. Zainteresirani za astronomiju i korištenje teleskopa u zvjedarnici mogu dogovoriti edukaciju od strane stručnog vodstva iz Astronomskog društva Perzeidi, a oni skloni programiranju ili znanstvenim istraživanjima mogu dogovoriti razgovor sa znanstvenicima iz Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode.

Dnevni boravak Udruge P.O.I.N.T. u Kozmološkom centru u Križevcima pokreće se sukladno rezultatima provedenog istraživanja o potrebama mladih u Križevcima “Grad po mjeri mladih”, posebno u dijelu iskazane potrebe za prostorom za druženje, aktivnosti i podršku. Namjera je izravnim pristupom na terenu ispitati interes i potrebu mladih Križevaca i okolice za mjestom tijekom radnog tjedna, između školskih smjena ili studentskih i drugih obaveza, za druženje i različite aktivnosti povezane s izvaninstitucionalnim obrazovanjem.

Vezano

Komentari su zatvoreni.