E.ON Plin preuzima opskrbu plinom u Križevcima

Novi opskrbljivač plina u obvezi javne usluge za područje Križevaca je E.ON Plin d.o.o. jer je na natječaju ponudio najniži trošak opskrbe od 0.0089 eura po kilovatsatu (eura/kWH), objavila je kasno sinoć Hrvatska energetska regulatorna agencija HERA na svojim stranicama. Novi opskrbljivač plin će dostavljati od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027., umjesto Gradske plinare Zagreb-Opskrba koja je od 2021. bila opskrbljivač u obvezi javne usluge za naše područje.

HERA je jučer 15. sjednici Upravnog vijeća, nakon provedenog javnog natječaja, odabrala opskrbljivače za sva distribucijska područja u RH i za Križevce je kao najpovoljniju odabrala ponudu E.ON Plina d.o.o. Zagreb za opskrbljivača u obvezi javne usluge. To znači da taj opskrbljivač ima obavezu osigurati plin za kućanstva po reguliranim uvjetima. Istovremeno, kupci imaju pravo odabrati žele li kupovati plin po reguliranim uvjetima u okviru javne usluge ili slobodno na tržištu od bilo kojeg opskrbljivača plinom.

E.ON Plin do konca listopada mora dostaviti nove ugovore svim kupcima u Križevcima koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom i informirati ih o novim okolnostima kako bi mogli izabrati koja je usluga za njih povoljnija – u okviru javne usluge ili tržišna. HERA priprema i web aplikaciju koja će omogućiti transparentniju usporedbu tržišnih ponuda i uvjeta opskrbe plinom opskrbljivača na tržištu RH.



Vezano

Komentari su zatvoreni.