Večeras na dokumentarac i tribinu

Mladi Križevčanin Ivan Sukalić snimio je dokumentarni film o obrtu koji izumire – proizvodnji drvenog ugljena u vuglenicama u selima pod Kalnikom i prikazat će ga danas, u četvrtak, 23. svibnja u sklopu 20. Culture Shock Festivala u Kinu Križevci. Projekcija “Potkalničkih ugljenara” počinje u 20 sati, a besplatne ulaznice mogu se rezervirati na stranicama Kina Križevci.

Središnji dio priče iznosi obitelj Dubravec iz sela Zaistovec, koja i danas proizvodi drveni ugljen na tradicionalan način, u zidanim vuglenicama koje sami grade i održavaju za višegodišnju upotrebu. Što je mladog studenta motiviralo na snimanje priče o obrtu koji izumire, o zanimanju koje sasvim sigurno neće privući pripadnike njegove generacije – objasnit će autor Ivan Sukalić na tribini nakon projekcije u Kinu Križevci. Tribinu „Moj prvi dokumentarac” moderirat će član udruge P.O.I.N.T. Luka Brlek, a Sukalić će govoriti o svojim iskustvima i dojmovima tijekom i nakon rada na filmu, koji je bio njegov završni rad na Sveučilištu Algebra.

Culture Shock Festival, kulturno-obrazovni projekt koji Križevčanima već dvadeset godina nudi svirke, predstave, rasprave, izložbe, zanimljive mogućnosti neformalnog obrazovanja i kulturnog aktivizma organizira udruga P.O.I.N.T. Ove godine prijatelji festivala su Umjetnički paviljon u Zagrebu i POU Križevci, a financijski ga podržavaju Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.