Kasne radovi – kroz Tomislavovu slalom preko šahtova

Velike gužve svakodnevno se stvaraju u Tomislavovoj ulici jer još uvijek traju radovi na državnoj cesti oznake DC22. Cesta je asfaltirana krajem veljače, no nedavno se ondje opet kopalo i svi šahtovi sad su podignuti iznad razine ceste. Vozači se ljute, već dva tjedna moraju voziti slalom među preprekama na cesti, a budući da nema mjesta za mimoilaženje s autima iz suprotnog smjera, promet teče puževim korakom. Rade li se dvaput iste stvari i zašto se kopaju i ponovo postavljaju već napravljeni šahtovi, pitaju građani, no Hrvatske ceste tvrde da sve ide po planu.

U prvoj fazi lijevano-željezni poklopci revizijskih okana privremeno su u vrijeme zimskih uvjeta postavljeni niže za – 4 cm od projektiranog završnog sloja asfalta, radi osiguranja sigurnosti odvijanja prometa na predmetnoj poddionici državne ceste“, odgovorile su nam Hrvatske ceste koje su radove i naručile. No projekt je trebao biti gotov prije zimskih uvjeta sa završnim slojem asfalta pa ni privremenih šahta ni dodatnih radova nije trebalo.

Podizanje poklopaca za 4 cm na projektiranu niveletu habajućeg završnog sloja asfalta izvodi se u drugoj fazi, pošto se ugradnja habajućeg sloja tehnološki ne može izvesti u zimskim uvjetima“, potvrdili su naručitelji, no nisu nam odgovorili koliko iznose i tko će podmiriti dodatne troškove. Da ne spominjemo kako se u toj ulici kopa već dvije godine i promet je praktički paraliziran.

Rekonstrukcija 800 metara ceste i izgradnja nove tri metra široke pješačko-biciklističke staze uz istočnu stranu prometnice traje još od jeseni i sve je, uz uređenje raskrižja između dva trgovačka centra, Supernove i Eurospina i postavljanje nove LED rasvjete, trebalo biti gotovo u drugoj polovici prosinca. Radovi, to je svima jasno, debelo kasne, još se radi na pješačko- biciklističkoj stazi uz istočnu stranu prometnice, no sve će, tvrde ovaj put Hrvatske ceste, biti gotovo sredinom lipnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.