Dom zdravlja tražio još specijalizacija za ginekologe i pedijatre

Županijska skupština je prekjučer na svojoj 18. sjednici usvojila godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu prema kojem su ukupni prihodi i primici u 2023. ostvareni u iznosu 116.8 milijuna eura, što je 94.4 posto godišnjeg plana, dok je izvršeno114.5 milijuna eura izdataka, odnosno 88 posto od planiranog.

Vijećnici su usvojili izvješća o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova za prošlu godinu koja su predstavili ravnatelji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Ljekarni Koprivnica i Ljekarne Križevci. Županijski Dom zdravlja tražio je dodatne specijalizacije liječnika ginekologa i pedijatara zbog stalnog nedostatka tih struka. Ukupno će u ovoj godini dodijeliti devet specijalizacija iz obiteljske medicine, četiri iz pedijatrije, pet iz ginekologije, zatim fizikalnu i medicinu rada te oftalmologiju. Vijećnici su odobrili izmjene i usvojili novi Plan specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje.

Među 27 točaka dnevnoga reda bilo je i Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama te su usvojene izmjene i dopune financijskog plana za ovu godinu. Raspravljalo se o lovstvu, prirodnim nepogodama, programima javnih potreba u kulturi, stipendiranju učenika i studenata te o radu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti sporta u 2023. godini, kao i o radu Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti tehničke kulture. Stranka Nezavisni podnijela je amandman i tražila osnivanje radne skupine za projekt proglašenja Nacionalnog parka Mura – Drava. Amandman nije usvojen, no najavljeno je da ćese o njemu raspravljati na sljedećoj sjednici u lipnju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.