[FOTO] Vrtićanci širili duh olimpizma na 20. Olimpijskom festivalu

Brže su trčali, više navijali i jače branili boje svog vrtića mali olimpijci na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji je danas na gradskom stadionu dvadeseti put organizirala Zajednica sportskih udruga grada Križevaca. Ovogodišnja olimpijada okupila je dosad najviše vrtića i uz gradske Zraku sunca, Križevci, Sveti Josip i Čarobna šuma, svoje vještine su pokazali i predškolci iz Žabca iz Sv. Ivan Žabno, Malog Petra iz Sv. P. Orehovca, Malog mede iz Gornje Rijeke i prvi put iz Kalničkog jaglaca iz Kalnika.

Dječaci i djevojčice natjecali su se u atletskim disciplinama trčanju na 50 metara, štafeti 4 x 25, bacanju loptice i skoku u dalj, te u nogometu. Olimpijski duh vladao je na svim borilištima pa je natjecanje prošlo bez ijedne pritužbe, što dokazuje i dobru pripremljenost i uhodanost sudaca. Među natjecateljima se već naziru pravi sportski talenti pred kojima je, moguće, trkačka, skakačka ili bacačka karijera, a i kod nogometaša se moglo primijetiti neke vrlo spretne s loptom.

Kao i na svakoj olimpijadi, počelo je s povorkom svih sudionika i nošenjem baklje koju je mladim sportašima pomogao upaliti Križevčanin s trenutačno najviše iskustva na olimpijadama, peterostruki olimpijac Branko Zorko. Nakon što je gradonačelnik Mario Rajn otvorio natjecanje, na terene su izašli reprezentativci svih vrtića i, uz podršku teta koje su ih pripremile i trenirale, do zadnjeg su metra skupljali bodove za svoje ekipe.

Ovogodišnji pobjednik je vrtić Sveti Josip, druga je Zraka sunca, dok je treće mjesto osvojila ekipa DV Križevci 2. Svi vrtići dobili su pehare, a svi natjecatelji zaslužene medalje. Osim duha olimpizma, ovom se akcijom promiče prijateljstvo, razumijevanje različitosti, nenasilje i natjecanje u duhu fair playa.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno