Maslačci pozivaju na druženje i kolače

Nacionalni je dan osoba s intelektualnim teškoćama i tim povodom Udruga “Maslačak” poziva svoje sugrađane na druženje uz kolačiće na Nemčićevom trgu sutra, u petak 17. svibnja od 9 do 11 sati.

Cilj im je senzibilizirati i informirati zajednicu o intelektualnim teškoćama koje, mnogi još uvijek ne znaju, nisu bolest, već se definiraju kao značajno ograničenje u životu pojedinca i karakterizirane su bitno ispodprosječnim intelektualnim funkcioniranjem i odstupanjem u dvije ili više adaptivnih vještina, kao što su briga o sebi, komunikacija, socijalne vještine, funkcionalna akademska znanja, slobodno vrijeme i dr.


Udruga „Maslačak“ Križevci nastoji unaprijediti kvalitetu života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalne usluge poludnevnog boravka i osobne asistencije, kao i kroz projekte kojima žele prevenirati
institucionalizaciju i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenosti osoba s intelektualnim teškoćama. Tako već godinama organiziraju aktivnosti radne-okupacije, rehabilitacije, svakodnevnog života, prijevoza korisnika, psihološkog osnaživanje, uključivanja volontera te senzibiliziranje lokalne zajednice o potrebama i mogućnostima osoba s intelektualnim teškoćama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.