[FOTO] Polaznici radionice Culture Shocka učili i prakticirali osnove fotografije

Deset polaznika različite dobi prošlu je subotu na besplatnoj radionici 20. Culture Shock Festivala učilo o osnovama fotografije – što je sveto trojstvo fotografije i kako postaviti kompoziciju u skladu s točkama interesa. Zatim su dobili praktičan zadatak koji su po povratku u učionicu analizirali, kao i druge primjere fotografije iz dobre prakse. U gotovo dvoipolsatnom druženju savladali su osnove fotografije, koje su neki odmah isprobali u praksi na Gastrofestu Križevci.

Radionicu je vodila Križevčanka Zrinka Zagorec, studentica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nagrađivana na fotografskim natječajima (MIC – Vis 2020, Kristalni svijet za najbolju dokumentarnu fotografiju). Osim fotografijom, Zagorec se bavi produkt-dizajnom i radom na filmu (scenografija), a okušala se u izradi logotipa, covera za pjesmu te drugim sličnim vidovima umjetničkoga stvaralaštva.

Culture Shock Festival, kulturno-obrazovni projekt koji Križevčanima već dvadeset godina nudi svirke, predstave, rasprave, izložbe, zanimljive mogućnosti neformalnog obrazovanja i kulturnog aktivizma organizira udruga P.O.I.N.T. Ove godine prijatelji festivala su Umjetnički paviljon u Zagrebu, Udruga K.V.A.R.K. i POU Križevci, a financijski ga podržavaju Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.